Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Nyt juhlitaan historian ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää

Posted on 2.9.20192.9.2019 by Eero Havia

  

Suomalaisen ruoan päivää juhlitaan ensimäistä kertaa keskiviikkona 4.9. Päivän ajatuksena on nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut. Oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Päivän juhlistaminen on erinomaisen helppoa valitsemalla ostoskoriin Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja elintarvikkeita.

Suomalaisen ruoan päivän juhlistaminen on helppoa

”Helpoin tapa vastaanottaa haastepäivään osallistumisesta on tehdä tietoinen valinta ja ostaa Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja tuotteita ruokapöytään. Tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkin tuotetta moneen makuun ja ruokavalioon”, kannustaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät välttämättä kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki. Hyvää Suomesta -merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään.

”Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin erittäin tiukkoihin kriteereihin”, toteaa Syväniemi.  ”Hyvää Suomesta on myös merkki kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan jatkuvalla tuoteseurannalla.”

Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä.

Yhdessä kotimaisen ruoan puolesta

Ruokatieto kokoaa suomalaisen ruokaketjun tekijät yhteiseen pöytään. Mukana ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, niin pienet kuin suuretkin yritykset. Ruokatieto tarjoaa alan käyttöön Hyvää Suomesta -alkuperämerkin. Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Ruokatieto yhteistyössä niiden 300 yrityksen kanssa, joille merkki on myönnetty. Kaikille suomalaisen raaka-aineen käyttö tuotteiden valmistuksessa on arvo, jonka eteen tehdään töitä joka päivä. Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, Kesko, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

”Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja näin ollen onkin luontevaa, että juuri Hyvää Suomesta -merkki allekirjoittaa Suomalaisen ruoan päivän. Juhlaan mukaan olemme kutsuneet kaikki! Haluamme saada aikaan paljon myönteistä pöhinää suomalaisen ruoan ympärille”, sanoo toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Suomalaisen ruoan päivä Facebookissa

Seuraa päivää somessa #suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Koli ja Pielisen Karjala ovat nyt ”Myyttinen Suomi” 12.5.2025
  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025
  • Saariston Rengastie avautuu – kausi pidempi kuin koskaan 9.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus