Finnair peruu lentonsa Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin 1.-28.3.2020 eli talvikauden loppuun asti, koska koronavirusitilanne vaikuttaa tilapäisesti lentomatkustuksen kysyntään Kiinan ja Euroopan välillä. Finnair myös peruu Hongkongin reitiltään yhden päivittäisen vuoron 1.-28.3.2020 väliseltä ajalta, ja lentää siis tuona aikana Hongkongiin päivittäin yhden vuoron normaalin kahden vuoron sijaan. Finnair on jo aiemmin kertonut Nanjingin, Peking Daxing-lentoaseman ja…
Original Sokos Hotel Viru saa Superior-hotellisiiven – Estorian toiminta päättyy huhtikuussa
Original Sokos Hotel Viru Tallinnassa saa uuden 93-huoneen Superior-hotellisiiven Solo Sokos Hotel Estorian ja Virun yhdistäessä toimintojaan. Tarina- ja designhotellina tutuksi tulleen Estorian nykyinen toiminta päättyy 29.4.2020. Kahden brändin konsepti ei taloudellisesti vastaa enää 2020-luvun vaatimuksia. Vuonna 2014 avautuneen Solo Sokos Hotel Estorian jokainen huone sisustettiin esittelemään yhtä virolaista tarinaa olympiaurheilijoista orkideankasvatukseen. Omaa tarinaansa kertovat…
Finnair lisää lentoja New Yorkiin kesäkaudelle
Finnair lisää lentovuoroja New Yorkin reitilleen tulevalle kesäkaudelle. Lentoja Helsingistä JFK:lle on kahdesti päivässä jopa viitenä päivänä viikossa. Finnair lentää New Yorkiin päivittäin ympäri vuoden, ja lisää lentoja huhtikuusta alkaen seuraavasti: kolmen lisävuoroa viikossa 4.4. alkaen (maanantaina, torstaina ja lauantaina) 24.10.2020 asti. neljäs lisävuoro 4.5. alkaen (tiistaisin) 24.10. asti. viides lisävuoro sunnuntaille kesän huippusesongin ajalle…
Koronaviruksen seuraukset leviävät globaaliin talouselämään
Koronaviruksen vaikutukset paisuvat, ketjuuntuvat ja leviävät globaalisti sekä jättävät pahoja jälkiä talouselämään. Koronaepidemiaan on menetynyt jo 1 300 henkilöä Manner-Kiinassa ja erityisesti sen Hubein maakunnassa. Tautiin sairastuneita on ilmoitettu yli 60 000 ja luku kasvaa päivittäin. Hotelleja suljetaan pois käytöstä sen seurauksena, että lentoliikenne Manner-Kiinaan on halvaantunut. Yksin Hilton on sulkenut 150 hotelliaan, joiden myötä n. 33 000…
TAK: Alkoholituonti Virosta kasvoi neljänneksellä vuonna 2019
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n julkaiseman tiedon mukaan erityisesti mietojen alkoholijuomien tuonti on lisääntynyt. Oluen, siiderin ja long drink -juomien tuonti lisääntynyt lähes 40 prosenttia Suomalaiset toivat Virosta vuonna 2019 yhteensä 37 miljoonaa litraa alkoholijuomia. Vaikka suomalaisten matkat Viroon ovat vähentyneet noin kolme prosenttia vuodesta 2018, on alkoholijuomien tuonti litramääräisesti lisääntynyt 26 prosenttia. Eniten tuotiin olutta…
Nuoret taiteilijat valtaavat Amos Rex-taidemuseon Generation 2020 -näyttelyllä
Taidemuseo Amos Rexin näyttely Generation 2020 esittelee yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan ( kuvassa) töitä. Tekijöiden monimuotoisuus näkyy näyttelyssä, jonka teokset valittiin avoimessa haussa yli 1600 teosehdotuksen joukosta. Näyttelyn yli 150 teosta vievät meidät aiheiden kuten kehollisuuden ja seksuaali-identiteetin, ilmastonmuutoksen, teknologian ja tulevaisuuden, hyvinvoinnin, mielikuvituksen, käsityö- ja kuvataideperinteen sekä yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen muistin äärelle. Generation 2020…
Mikko Heinonen Olo Groupin toimitusjohtajaksi
Mikko Heinonen on kutsuttu Olo Groupin toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi 10.2.2020 alkaen. Heinonen tulee vastaamaan konsernin operatiivisesta johtamisesta. Ennen siirtymistään Olo Groupin toimitusjohtajaksi hän on toiminut liiketoimintajohtajana Royal Ravintoloissa vastaten yhtiön Fine Dining- yksiköistä. Mikko Heinonen toimi Palace Kämp Groupin toimitusjohtajana 2001-2010. Vuonna 2010 hän siirtyi yksityisyrittäjäksi ja perusti Lumo Palvelut, joka operoi mm. Villa Störsvik´iä….
Viking Line tuo korealaisen keittiön M/S Gabriellalle
Asiakkaiden toiveita on kuultu – M/S Gabriellan matkustajat pääsevät tutustumaan korealaiseen keittiöön, kun pop up -ravintola Bistrotekin ruokalista uudistuu helmikuusssa 2020. Korealaiset maut rantautuvat M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolaan. Paitsi voimakkaista mauistaan myös kauniista väreistään tunnetun keittiön antimia on tarjolla Viking Linen asiakkaille 4.2.2020 alkaen. ”Vaihtuvateemaisessa pop up -ravintola Bistrotekissa haluamme aina tarjota asiakkaillemme uusia ja monipuolisia…
Karl Sandlund, CCO SAS : ”Kestävä kehitys on lentoliikenteen toiminnan jatkuvuuden strateginen edellytys”
Tämän vuotisten Matkamessujen SMALin Matkatieto-ohjelma tammikuun jälkipuoliskolla kokosi näyttävän ja arvovaltaisen paneelin keskustelemaan matkailun ja matkakaupan osuudesta globaaliin kestävään kehitykseen. Paneelin taustalla olivat myös FBTA:n sekä Suomessa toimivien lentoyhtiöiden BARIFin myötävaikutus. Icelandairin maajohtajan ja BARIFin puheenjohtajan Pekka Mäkisen moderoimassa paneelissa ”Many faces of sustainability” omien toimialojensa näkemyksiä kertoivat Christian Borg, Scandic Hotels (Commercial Director), HenriHansson, Finavia…
Finnairin Topi Manner: Koronaviruksella ei kovin merkittäviä vaikutuksia yhtiön talouteen
”Koronavirus on inhimillinen kriisi ja terveyskriisi, joka on lähtenyt liikkeelle Kiinan Hubein maakunnasta ja sen Wuhanin kaupungista. Se koskettaa myös Finnairia, koska meillä on paljon myös kiinalaisia asiakkaita. Kriisi osui Kiinassa kuitenkin onneksemme muutoinkin laimeamman kysynnän jaksoon”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner vuoden 2019 tulosjulkistustilaisuudessa kaikkia ajankohtaisesti puhuttavasta aiheesta. ”Lensimme Kiinaan 6. helmikuuta saakka, josta…