Tammikuun 2020 alusta lähtien VikingLinen ravintolat, baarit ja myymälät saavat valikoimiinsa jälleen uudet laivanviinit. Vuosina 2020–2021 matkustajat pääsevät tutustumaan saksalaiseen valkoviiniin, italialaiseen punaviiniin, kuivaan Proseccoon sekä jo tuttuunViking Linen yksinoikeudella myymään samppanjaan.
Viking Line esitteli tiistaina 29. lokakuuta myös todella runsaan the Buffetin joulupöydän, joka tarjoillaan ajalla 15.11- 26.12.2019. Joulupöydän suunnittelusta vastaa Ruotsin kokkimaajoukkueen kapteeni, chef Fredrik Andersson. Parhaimmillaan tarjolla on huimat 150 eri ruokalajia, pohjoismaisia jouluherkkuja niin naapurista kuin meiltä. Amorellalla ja Viking Gracella joulupöytä on sekä lounaalla että illallisella, Mariellalla ja Gabriellalla illallisella ja Viking XPRS:llä brunssilla ja päivällisellä.
Viinit ovat vakiinnuttaneet paikkansa matkustajien ostoskoreissa. Yli 3 miljoonan litran vuotuisella myynnillä Viking Line on Pohjoismaiden suurimpia viinikauppiaita. Punaisten laivojen myymälöissä ja ravintoloissa henkilökunta auttaa löytämään suosikkinsa kaikkiaan noin 600 viinin valikoimasta.
”Kuohuviinien kysyntä on vakiintunut korkealle tasolle ja yleisesti kiinnostus kuplajuomia kohtaan tuntuu vainkasvavan. Trendikkäät roséviinit ovat olleet tänä vuonna erityisen haluttuja. Myös valko- ja punaviinien kysyntä on vakaassa nousussa” kertoo, Viking LinenTax Free Manager Sales & Purchasing Kim Engblom.
Matkustajan on helppo löytää viinielämyksiä kokeilemalla tarkkaan valittuja laivan viinejä. Satojen vaihtoehtojen joukosta asiantuntijaraati seuloo korkealaatuisia jahinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä. Viinit valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, seuraavat kaudelle 2020–2021.
Uusi laivan valkoviini on Handwerk Riesling, nuorista ja innovatiivisista viinintekijöistä koostuvan PLOB GmbH-kollektiivin kuiva Riesling Saksasta, Moselin alueelta. Edizione Apassimento puolestaan on täyteläinen ja hedelmäinen punaviini italialaiselta Puglian alueelta. Laivan kuohuviini oli Matkaviikon skribentin suosikki Vald’Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry , joka valmistetaan laadukkaana tunnetuista italialaisen Valdobbiadenen alueen rypäleistä. Valikoimissa jatkaa myös Essi Avellanin yksinoikeudella Viking Linelle valitsema laivan samppanja, Piper-Heidsieck Essentiel by Essi for Viking Line.
Uudet laivan viinit tulevat myyntiin kaikille Viking Linen aluksille 1. tammikuuta 2020.
Kuvassa chef Fredrik Andersson (vas.),Viking Line varustamon ravintolapäällikkö Janne Lindholm sekä markkinointijohtaja Kaj Tico Takolander.