Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Viking Line Grande Cuisine -teemamenu – ripaus Ranskaa punaisilla laivoilla

Posted on 1.3.20191.3.2019 by Eero Havia

 

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä (kuvassa) ovat luoneet Viking Linelle menun, jonka keskiössä on modernilla twistillä tulkittu ranskalainen keittiö. Kevään Grande Cuisine -teemamenun ranskalaisia klassikoita on tuotu tähän päivään tekemällä annoksista kevyempiä ja käyttämällä vastuullisesti ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan 7.3.–31.5.2019 Viking Linen Helsinki–Tukholma- ja Turku–Tukholma-reiteillä.

Viking Line käynnisti syksyllä 2018 yhteistyön Vuoden Kokki-  ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääyhteistyökumppanina nostaakseen esiin keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan työtä ja ammattitaitoa. Viking Linella työskentelee 220 kokkia ja yli 300 tarjoilijaa. Ruoka- ja ravintolaelämykset ovat tärkeä osa risteilyelämystä. Arvostetut kilpailut ovat jo vuosien ajan nostaneet hienosti esiin alan nuoria osaajia.

Osana pääyhteistyökumppanuutta Vuoden Kokki KalleTanner ja Vuoden Tarjoilija NooraSipilä suunnittelivat Viking Linelle kevääksi ranskalaisen Grande Cuisine-teemamenun. Menun myötä maistelemaan pääsee niin rapucocktailia, sipulikeittoa ahvenanmaalaisen juuston kanssa tarjoiltuna kuin peuralla ja sienimaustevoilla tyyliteltyä Tournedos Rossiniakin. Grande Cuisine -jälkiruoaksi Tanner ja Sipilä ovat valinneet raparperin kanssa tarjoiltavan Mille Feuille-leivonnaisen. Menuta, jonka hinta on € 62,  täydentävät parivaljakon valitsemat, klassisen tyylikkäät vanhan maailman viinit. Suositusviinipaketin hinta on € 36 hengeltä.

”Olen erittäin iloinen yhteistyöstämme Vuoden Kokin ja Tarjoilijan Kalle Tannerin ja Noora Sipilän kanssa. Kallella ja Nooralla on vahvan ammattitaidon lisäksi fantastinen tapa tarttua töihin ja kykyä mukauttaa suunnittelunsa laivaolosuhteisiin. Heidän suunnittelemansa erikoismenu on varsinainen klassikko, jonka inspiraationa ovat perinteiset, tähän päivään siivitetyt maut. Monet matkustajistamme ovat varmasti maistelleet näitä ranskalaisen keittiön klassikkoja aiemmin, ja odotan innolla, että he pääsevät vertailemaan makumuistojaan näihin modernisoituihin versioihin”, sanoo Viking Linenravintolapäällikkö Janne Lindholm.

Kevään Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan Punaisilla laivoilla 7.3.–31.5.2019 reiteillä Helsinki–Tukholma ja Turku–Tukholma.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025
  • Saariston Rengastie avautuu – kausi pidempi kuin koskaan 9.5.2025
  • Helsinkiin odotetaan vilkasta matkailukesää 8.5.2025
  • Tampere-Pirkkalan lentoasemalla suuronnettomuusharjoitus 7.5.2025 7.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus